modrý Favicon webu @ karlstejn.toys

zmig – Co je to Favicona?

Favicona je malý jednoduchý grafický obrázek – ikona, která doprovází vaše webové stránky, zejména v oušku webového prohlížeče.

Ta naše Favicona vypadá takto*):  modrý Favicon webu @ karlstejn.toys

Tuto ikonku, pokud je správně nastavená, použije váš webový prohlížeč správně také u:

  • zástupců v záložkách webového prohlížeče Detailní ukázka favicon v ouškách webu.
  • na ploše vašeho počítače nebo telefonu Takto se vytvoří s hezkou favikonou zástupci na ploše, pokud je správně nokonfigurováno na webu ;o)
  • při přepínání oken Náhled na favicony, při přepínání oken

Favicona na webu zastupuje vaše logo, vaši signaturu, vaši jedinečnost a odlišuje se tím od mnoha jiných oušek a záložek, které má váš návštěvník otevřené. Měla by být tedy zahrnuta do vaší identity jako logo, tiskoviny, vyjadřování*). Má ovšem extra malou plochu pro vyjádření se. Kdysi byla Favicona jen 16×16 pixelů, tedy 256 barevných bodů a vkládala se přímo do adresáře webu. Dnes je její využití mnohem širší a možnosti jak je využít se dozvíte v článku – Jak vyladit Faviconu?

_________

*) snažili jsme se do ní zachytit hrad Karlštejn – hladová zeď, hravost a hračky – hrací kostky, domeček v podhradí – stříška, číslo 66 – kostky ukazují 6 a 6, což je popisné číslo našeho sídla na Karlštejně, naše příjmení Modrovi – modrá barva a sladění s přírodou – barva zelená a žlutá ;o) Navíc využíváme stejnou grafiku Faviconu jen s odlišným podbarvením i na ostatních našich webech, takže to je náš a jejich propojovací prvek.

JIM ;o)
Dobrý den, jsem Jirka Modr a v současnosti pracuji v oblasti informačních technologiích, výroby hraček a raduju se z rodiny ;o)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů